Soslu Kuşkonmaz
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin

Malzemeler

Soslu Kuşkonmaz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lavaş ekmeklerini bir santim kalınlığında uzun parçalar şeklinde kesin. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizip kızarana kadar sıcak fırında pişirin. Kuşkonmazları soyup soğuk su dolu bir tencereye alın. Suyu ocağa alıp kaynatın. Su kaynar kaynamaz kuşkonmazları sudan çıkarın. Kuşkonmazların baş tarafıyla üçte ikisini muhafaza ederek kesin. Mısır nişastası ve yoğurdu bir tencerede karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. İki yemek kaşığı ayçiçek yağını tavada ısıtıp sarımsağı kısık ateşte kavurun. Kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çam fıstıklarını kalan yağda kavurun. Kuşkonmazları servis tabağına yelpaze şeklinde yerleştirin. Üzerine sıcak yoğurt sosunu gezdirip çam fıstıklarını serpin. Çıtır lavaş ekmekleriyle servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi