Malzemeler
Kızartmak için
Bulamak için
Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Somon balığını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Balığın kılçıklarını ayırın ve mutfak robotunda püre haline getirin. Galeta unu, maydanoz, limon suyu, mayonez ve tuzu ekleyip karıştırın. Taze soğanı temizleyin, ince doğrayıp karışıma ekledikten sonra buzdolabında 25 dakika bekletin.
Karışımdan iki yuvarlak yassı köfte hazırlayın. Galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını tavada hafif ısıtıp köfteleri önlü arkalı kızartın.
Soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın. Domatesi yuvarlak kesin. Hamburger ekmeklerinin arasına somon köftesini, rokayı, domates ve soğan dilimlerini yerleştirip servis yapın.