Limonları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Suyunu çıkarın. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu tereyağı ve şekerle birlikte cam bir kaseye aktarın.
Cam kaseyi içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine oturtun. Kısık ateşte tereyağı eriyinceye kadar çırparak karıştırın.
Yumurtaları ayrı bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın ve limonlu karışıma (bu işlemi yaparken şekerli limon karışımını ocaktan tezgahın üzerine alın) ilave edin.
Tencereyi tekrar ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın.
Sterilize edilmiş kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.
Limon Kaymağı Nerelerde Kullanılır?
Sade cheesecake’in üzerinde lezzetli bir sos.
Limonlu keke eklenecek nefis bir aroma.
Çikolatalı keklerinizin yanında tamamlayıcı bir tat.