Patatesi fırında kabuğuyla veya buharda pişirerek yemek daha faydalı. Patatesleri iyice yıkayıp derin bir tencerede, kabuklarını soymadan, üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek 12 dakika haşlayın.
Kekik ve biberiyeyi yıkayıp suyunu süzdürün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Haşlanan patateslerin suyunu süzdürüp elma dilim şeklinde kesin.
Kapari, zeytin, kekik, biberiye, tuz, karabiber ve zeytinyağının 5 yemek kaşığı kadarını bir kapta karıştırın. Patatesleri ilave edip harmanlayın.
Fırın tepsisine kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin. Üzerine patatesli karışımı alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile beyaz şarap sirkesini karıştırıp üzerine gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.