Bazlama üstüne köfte tarifinde biz hazır bazlama kullandık. Dilerseniz evde kolayca yapabileceğiniz bazlama tarifine göz atın.
Malzemeler
Üzeri için
Baharatlı patates için
Köfte için kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, çok ince kıyılmış maydanoz, galeta unu, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Şişlere geçirip oval şekil verin. Fırının ızgara bölümünde köfteleri kızartın. Sos için tereyağı ile zeytinyağını ısıtıp domates püresini ekleyin. Sos kıvamında pişirin. Ocaktan alın. Tuzu ve kimyonu ekleyin. Patateslerin kabuğunu soyup buharda haşlayın. Enine ikiye kesip tereyağında kavurun. Ocaktan alıp tuz ve baharatı ekleyerek tatlandırın. Servis için bazlama ekmeklerini ikiye kesip kızartın. Üzerine sosu döküp köfteleri yerleştirin. Baharatlı patates ve süzme yoğurtla servis yapın.