Üç Baharatlı Çörek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üç Baharatlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Üç Baharatlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sütü tencerede hafif ısıtın. 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin. Mayayı ilave edip karıştırın ve hepsinin erimesini sağlayın. Un, tuz, parçalara bölünmüş tereyağı ve kalan şekeri mikserle çırpın. Mayayı ve 2 yumurta sarısını ilave edip bir süre yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba alıp üzerini bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 1.5-2 saat bekletin. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp aralarına peynir yerleştirin ve elinizle yuvarlayın. Çörekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu, pul biber ve kekiği karıştırıp çöreklerin üstüne serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti