Susamlı Minik Kandil Simidi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Unlu su simitlere hem çıtırlık kazandıracak hem de parlaklık verecektir. Deniz Orhun’dan Kandil günlerine özel susamlı minik kandil simidi.

Susamlı Minik Kandil Simidi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Susamlı Minik Kandil Simidi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve şekeri bir kaseye alın.
  2. Mayayı parçalayın ve mahlep, tereyağı ve yumurta sarısını ilave ederek hızlıca yoğurun. Orta kalınlıkta açarak simitleri kurabiye kalıpları ile şekillendirin. 
  3. Kalan hamuru da fazla yoğurmayın, bu hamuru buzdolabında işlem süresince tutabilirsiniz.
  4. Hamurları elle simit yapamıyorsanız, yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesin ve bir küçük boy kalıpla da ortasını delin.
  5. Un ve suyu karıştırarak unlu bir su hazırlayın.  
  6. Simitleri hazırladığınız unlu suya, sonra da susama batırın ve tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında renk alana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti