Samosa
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Samosa Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Kızartmak için

Samosa

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için yarım kg un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın. Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın.
  2. Tane kimyon ve kişnişi ekleyip karıştırın. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha karıştırın.
  3. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyarak çatalla püre haline getirin.
  4. Patates püresini, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biber ve ince kıyılmış maydanozu baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler halinde kesin.
  6. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şekilde kapatın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp, üzerine kekik serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Kızartma Tarifleri Börek Tarifleri Glutensiz Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama
Ege usulü otlu gözleme
Mayalı Pişi