Patatesli Bazlama
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patatesli bazlama, Türk mutfağında oldukça sevilen bir çeşit ekmek çeşididir. Bazlama genellikle un, su, tuz gibi malzemelerle yapılırken, içine eklenen patatesle lezzeti ve dokusu zenginleştirilir. İşte patatesli bazlama tarifi:

Ege Usulü Otlu Gözleme tarifi için göz atabilisiniz.

Bir porsiyon patatesli bazlama kaç kaloridir?

Bir porsiyon patatesli bazlama 230 kaloridir.

Patatesli Bazlama Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Bazlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp püre haline getirin.
  2. Unu geniş bir kapta yoğurma kabına alın, ortasını havuz gibi açın.
  3. Ortasına püre haline getirdiğiniz patatesleri, sıvı yağ, süt veya su, yoğurt, tuzu ve mayayı ekleyin.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  5. Hamuru örtüp, yaklaşık yarım saat kadar dinlendirin.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın ve merdane veya elinizle bastırarak yuvarlak şekil verin.
  7. Hazırladığınız bazlamaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkan patatesli bazlamaların üzerlerini temiz bir bezle örtüp dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Patatesli bazlama, kahvaltı sofralarında peynir, zeytin, domates, salatalık gibi çeşitli malzemelerle birlikte sunulabilirsiniz.
  • Kebap çeşitleri, etli güveçler veya et sote gibi yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
  • Geleneksel Türk çayı veya kahve eşliğinde, üzerine peynir veya reçel gibi kahvaltılık malzemelerle birlikte patatesli bazlama servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Patateslerin pürüzsüz bir kıvamda olması için iyice haşlayarak püre haline getirin, püre yaparken mümkünse ezici kullanın.
  • Hamuru yoğururken ele yapışmayan, yumuşak ama şekillendirilebilir bir kıvamda olmasına dikkat edin. Gerekirse azar azar un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Fırından çıkan bazlamaların üzerini temiz bir bezle örterek dinlendirin. Bu, bazlamaların yumuşak kalmasını ve kurumamasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti