Mini Bazlama
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Haftasonu kahvaltılarınıza çok yakışacak bir tarif ile karışınızdayız. Mini bazlamaları isterseniz misafir sofralarınıza isterseniz akşam yemeklerine ya da kahvaltılara hazır edebilirsiniz. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Mini Bazlama Tarifi İçin

Malzemeler

Mini Bazlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık süt içerisine maya ve şeker eklenir. Karıştırılır.
  2. 3 su bardağı un ve tuz bir kapta karıştırılır.
  3. Sıvıyağ ve sütlü karışım eklenir.
  4. Un kademeli olarak eklenmeye devam ederek yoğurulur.
  5. Yoğurulan hamur 30-40 dakika dinlendirilir. Ardından hamur 2-3 parçaya bölünür.
  6. Sonrasında küçük bezeler koparılır.
  7. Kesilen hamurları yağsız teflon tavada orta ateşte arkalı önlü pişirilir.
  8. Tereyağı sürülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti