Kıymalı Bazlama
Selin Hıdır
206 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık hamuru ve bol lezzetli kıymalı harcıyla kıymalı bazlama, kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her öğüne yakışan bir tarif! Tavada kolayca pişirilebilen bu bazlama, sıcak çay veya soğuk ayran eşliğinde tam bir ziyafete dönüşüyor. İşte kıymalı bazlama tarifi:

Patatesli Bazlama tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kıymalı bazlama kaç kaloridir?

Bir porsiyon kıymalı bazlama 250 kaloridir.

Kıymalı Bazlama Tarifi İçin

Malzemeler

Bazlama Hamuru İçin:

Kıymalı İç Harç İçin:

Kıymalı Bazlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymalı bazlama tarifi için öncelikle bir kabın içine un, tuz ve şekeri koyup karıştırın.
  2. Ortasını havuz şeklinde açarak içine mayayı ekleyin.
  3. Ilık süt ve suyu yavaşça döküp sıvı yağı da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru üzeri örtülü şekilde ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Kıymalı iç harç için tavaya sıvı yağı koyup soğanı ve biberi kavurun.
  6. Üzerine kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  7. Salçaları ekleyip karıştırın.
  8. Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Ocağı kapatıp harcı soğumaya bırakın.
  9. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve 6-8 eşit bezeye ayırın.
  10. Her bir bezeyi merdane veya elle açarak yuvarlak ve orta incelikte bir hamur haline getirin.
  11. Hamurların yarısına kıymalı harcı eşit şekilde yayın, diğer yarısını üzerlerine kapatıp kenarlarını sıkıca bastırarak kapatın.
  12. Tavayı orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız bazlamaları tavada arkalı önlü çevirerek her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
  13. Kymalı bazlama servise hazır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
  Servis Önerisi
  • Yanında cacık veya yoğurtlu bir sos (sarımsaklı yoğurt) ve taze bir mevsim salatası ile servis edebilirsiniz.
  • Kıymalı bazlama, yanında sıcak çay ya da ayranla ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamurun güzelce mayalanması için ılık bir ortamda dinlendirin. Bu, bazlamaların yumuşacık olmasını sağlar.
  • Kıymalı harcı pişirdikten sonra biraz soğutun, sıcak harç hamurun yırtılmasına neden olabilir.
  • Bazlamaları tavada pişirirken tavayı iyice ısıtın. Ama pişirme sırasında çok yüksek ateşten kaçının, aksi takdirde içi pişmeden dışı yanabilir.
  • Her iki tarafının eşit şekilde kızarması için bazlamaları arkalı önlü pişirin.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Air fryer'da pişi
Baida Roti
Coca de recapte