Kıymalı Ay Çöreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Kıymalı Ay Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü yoğurtla karıştırın. Mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Ayçiçeği yağı, yumurtanın akı, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  2. Elenmiş unu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanana kadar bekletin.
  3. Kıymalı harç için, yağı ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Doğranmış biber, kıyma ve cevizi ilave edin. Kıyma kavrulana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın.
  5. Hamuru tekrar yoğurun ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru merdaneyle bir parmak kalınlığında açın.
  6. İçine kıymalı harçtan paylaştırın. Üst ucu içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  7. Rulonun kenarlarını birbirine çevirerek ay şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
  8. 10 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti