Ev Yapımı Lavaş
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçine dilediğiniz malzemeyi koyarak tüketebileceğiniz lavaş, kebap tariflerinin vazgeçilmezidir. Lavaş sadece dürüm yapımında değil, Meksika mutfağında da sık sık kullanılır. Kahvaltı sofralarında da yer verilen lavaşı hazır almak yerine, evde kendi malzemelerinizle hazırlamak istiyorsanız sizi böyle alalım. Lavaşın en önemli noktasının ince bir hamur olduğunu hatırlattıktan sonra, lavaş nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

1 Adet Lavaş Kaç Kalori?

Lavaşı kullanabileceğiniz tarifler; Çiğ köfte, adana kebap, tantuni, et döner.

Ev Yapımı Lavaş Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Lavaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın.
  2. Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin.
  5. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
  6. Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın.
  7. Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın.
  8. Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın. Üzeri göz göz oluna kadar önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Lavaş hamuru, mantı hamurundan biraz daha kalın bir şekilde açılmalıdır.
  • Hamuru oda sıcaklığında dinlendirerek daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tarif ölçülerinden orta boyutlarda 10 adet lavaş elde edilmektedir.
  • Lavaşları sonradan ısıtmak için mikrodalga fırın kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama