Bayat Ekmek Mantısı
Selin Hıdır
210 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu: Bayat Ekmek Mantısı! Pratik, doyurucu ve bir o kadar lezzetli bu tarif, hem bütçenizi korur hem de sofralarınıza harika bir tat katar. İşte Bayat ekmek mantısı tarifi:

Kızarmış Mantı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Bayat ekmek mantısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Bayat ekmek mantısı 400 kaloridir.

Bayat Ekmek Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Bayat Ekmek Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bayat ekmekleri elinizle küçük parçalara ayırın ve geniş bir kaseye alın. Üzerine yumurta ve baharatları ekleyin, ardından tüm malzemeleri iyice yoğurun.
  2. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, her birini yuvarlayarak şekil verin.
  3. Hazırladığınız yuvarlak bayat ekmek mantılarını kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
  4. Kızaran mantıları servis tabağına alın. 
  5. Bayat ekmek mantısı servise hazır. Üzerine isteğe göre yoğurt ve kızdırılmış yağ dökün, ardından sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bayat ekmek mantısı, bir çorba ile mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Özellikle mercimek çorbası veya domates çorbası gibi hafif çorbalarla servis edebilirsiniz.
  • Bayat ekmek mantısı, taze bir mevsim salatası veya yoğurtlu salata ile çok iyi gider. Salatayı limon, zeytinyağı ve tuzla basitçe hazırlayabilirsiniz.
  • Yoğurdu sadece tuzla değil, içine sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş), limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek daha zengin bir sos haline getirebilirsiniz.
  • Yanında fırınlanmış sebzeler (özellikle patates, havuç, kabak gibi sebzeler) sunarak lezzetli ve doyurucu bir ana yemek oluşturabilirsiniz.
  • Bayat ekmek mantısı soğudukça bayatlayabilir, bu yüzden taze ve sıcak olarak servis etmek en iyisidir. Tüm işlemleri son dakika yapıp hemen sunmaya özen gösterin.
  Püf Noktası
  • Bayat ekmeklerinizi fırınladıktan sonra çok sertleşmesinler. Fırınlarken dikkat edin; ekmekleri fazla kurutursanız, mantınız kuru olabilir. Ekmekleri biraz nemli tutarak fırınlarsanız daha lezzetli olur.
  • Kıyma harcına baharatlar ekleyerek farklı tatlar yakalayabilirsiniz. Kimyon, karanfil veya kişniş gibi farklı baharatlar kıymanın lezzetini artırır.
  • Ekmeği doğru seçmek önemli! Eğer tam anlamıyla bayat ekmek kullanıyorsanız, ekmeğinizin biraz sertleşmiş olması gerektiğini unutmayın. Ancak, kızarmış ekmek de kullanabilirsiniz, fakat çok ince olmamalı, biraz kalın ve dayanıklı olmalı ki harcı iyice emebilsin.
  • Sosu biraz zenginleştirmek için, tereyağına sarımsak da ekleyebilirsiniz. Sarımsaklı tereyağı, ekmek mantısının tadını daha da güzelleştirebilir.
  • Kıyma pişirirken suyunu salıp çekene kadar bekleyin. Eğer fazla sulu kalırsa, ekmeklerinizin fazla ıslanmasına neden olabilir.

Tarif Kategorileri

Yemek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti
Coca de recapte