Hem hafif hem de helva lezzetinde, tadı damağınıza yerleşecek portakallı, fıstıklı irmik tatlısı
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serin.
- Antep fıstıklarını 8-10 dakika fırınlayın ya da kavurun. Soğuduktan sonra iri dövün.
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta mikserle kabarana kadar çırpın. Vanilya, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları iyice karıştırın.
- Sonra un, portakal suyu, irmik ve fıstığı ilave edip bir spatulayla hafif karıştırın, kalıba döküp yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Şerbeti için portakal suyu ve pudra şekerini bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca 1 dakika daha bekleyin ve portakalı ekleyip ocaktan alın. Bir kaşık yardımıyla kekin üzerine dökün. Pudra şekeri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı bir lezzet olan portakallı irmik helvası tarifine buradan göz atabilirsiniz.