Kahve glazürlü fındık düğümleri harika lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.
- Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken tereyağı, şeker ve öğütülmüş fındığı bir kaseye koyup karıştırın.
- 2 Kahve glazürü için küçük bir sos tenceresine kahve, su ve toz şekeri koyun. Yüksek ateşte kaynama noktasına getirin ve 3-4 dakika ya da şurup kıvamına gelene kadar pişirip kenara alın.
- Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyde, 45 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine tereyağı karışımını sürün. Uzun bir kenardan tutarak hamuru katlayın, kenarlarını düzeltin. Hamurdan 14 cm x 3 cm genişliğinde şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri düğüm olacak şekilde bağlayın ve uçlarını altına sokun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini temiz bir örtü ile örterek, oda ısısında kabarana kadar bekletin.
- Düğümlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Üzerlerine kahve glazürünü gezdirip servis yapın.