Helvalı Yufka Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Helvalı Yufka Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Helvalı Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Baklava yufkalarını üçerli gruplara ayırın. Aralarına erittiğiniz tereyağından sürerek iki kat yufkayı üst üste
    alın. Ortasına bir çatal yardımıyla ezdiğiniz tahin helvasından bir yemek kaşığı kadar koyup, kare elde edecek şekilde kenarlarından katlayarak kapatın.
  2. Üzerine kalan tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerine keçiboynuzu pekmezi gezdirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava