Fındıklı Rulo Tatlı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Rulo Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Fındıklı Rulo Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ile mayayı harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. Ayçiçeği yağı, şeker ve sütü ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın.
  2. Küçük bir kasede yumurtayı çırpın. Şeker ve toz fındığı ekleyerek karıştırın.
  3. Mayayı tekrar yoğurup unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Fındıklı karışımı hamurun üzerine yayın.
  4. Uzun olan kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalınlığında parçalara bölün.
  5. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve ruloları yatay olarak kalıba dizin. 20 dakika dinlendirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava