Espressolu Sufle
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, bol çikolatalı nefis sufle tarifine de göz atabilirsiniz.

Espressolu Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Kalıp için

Üzeri için

Espressolu Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şekerler, su ve toz espressoyu küçük bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
  2. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı da tencereye ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. 
  3. Ayrı bir kapta kakao, un ve tuzu harmanlayın. Çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını ılındırarak çikolatalı harca ekleyip karıştırmaya devam edin. 
  4. Yumurta akları ve krem tartarı geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımı ile çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı çikolatalı karışıma ilave edin. 
  5. Sufle kaplarının her birini tereyağı ile yağlayın ve tabanına birer çay kaşığı toz şeker serpin. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın ve derin bir fırın tepsisine dizin. 
  6. Tepsiye sufle kaplarının yarısına gelecek kadar su ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  7. Fırından alıp üzerini rendelenmiş çikolata ve kakao ile süsleyip hemen servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği Hafif Yemekler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava