- Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi
geniş bir yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan
bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
- Kıvam alan hamurun üzerini nemli
bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç
harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın.
- Yemeklik
doğradığınız soğanı ilave edin. Tuz
ve karabiberle tatlandırıp yoğurun. Dinlenen
hamuru unlanmış tezgahta bir merdane
yardımıyla açın.
- Hamurdan 8x8 cm
ölçülerinde kareler kesin. Karelerin ortasına
kıymalı harçtan yerleştirin.
- Uçlarını
üst üste getirerek bohça şeklinde kapatın
ve karşılıklı kenarları birleştirin. Tuzlu
kaynar suda haşlayın.
- Üzeri için ezdiğiniz
sarımsakları hafif çırptığınız yoğurda ekleyip
karıştırın. Mantıları bir servis tabağına
alın.
- Üzerine yoğurt gezdirin. Kırmızı pul
biber, sumak, ve fesleğen ile tatlandırıp
sıcak servis yapın.
Dilerseniz, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Kayseri mantısı tarifine de göz atabilirsiniz.