Et veya patates ile hazırlanan hıngel mantı, birçok yörede yapılmaktadır. 'Hıngal, Çerkez ve Metez' isimleriyle de bilinir. Şekliyle diğer mantılardan ayrılan hingel mantı, emek isteyen bir yemektir. Haşlanan mantı, kızgın tereyağ ve domates sosu ile birlikte servis edilir. Özellikle sarımsak eklendiğinde tadına doyum olmayan hingel mantı, yaklaşık 1 saat içerisinde sofralardaki baş köşeyi alır. Peki, hingel mantı nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, hingel mantı yapımı için tarife geçebiliriz.
Alternatif olarak gerçek Kayseri mantısı veya tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.
Hamuru için:
Kıymalı iç harç için:
Üzeri için:
Hıngal Mantı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Hıngal Mantı Kaç Kalori?