Çuçuvara
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazı ve Fotoğraflar: Ayfer Yavi

Çuçuvara Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Servis için:

Çuçuvara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, yumurta ve suyla hamuru hazırlayın, sertçe olsun. Bir kez yoğurun, 15 dakika dinlendirin, sonra tekrar yoğurun. Bezelere ayırın. Her bir bezeyi mantıdan biraz daha ince açın. Kare şeklinde 5x5 cm gibi kesip hazırlayın.
  2. Soğanları incecik, küp küp doğrayın. Tuz ve karabiberle birlikte kıymaya katın. Bir küçük domatesi de rendeleyerek ilave edin ve karıştırın.
  3. Karışımdan karelerin ortasına bir çay kaşığı kadar koyup kapatın. Kareyi ikiye katlayın, sonra iki köşesini çevirin; kulak gibi. Kapattığınız mantıları tuzlu suda haşlayın. Mantılar suyun üstüne çıkınca alın. Yanında sadece yoğurtla servis edin.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Boşnak Mantısı
Masaf Mantısı Tarifi
Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı