Yoğun çikolata lezzetiyle dolu, yumuşacık bir hamurun içindeki sürpriz! Çikolatalı çörek, kahve saatlerine eşlik ediyor. Çikolatalı çörek tarifi için mutfağa geçebiliriz.
Tahinli Çörek tarifi için göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon çikolatalı çörek kaç kaloridir?
Bir porsiyon çikolatalı çörek 249 kaloridir?
Malzemeler
Üzeri için
İç malzeme için
Unu derin bir kaba aktarın. Maya ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Ilık süt, yumurta, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Hamuru üçe bölün. Tezgaha un serpip merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Her tarafını yumuşatılmış margarin ile yağlayın. Küçük parçalara kestiğiniz çikolataları bir kenarına dizin ve bu kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. 20 dakika da tepside mayalandıktan sonra önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.