Çok beğeneceğiniz farklı bir tatlı çeşidi...
Tüm malzemeleri homojen olana kadar mutfak robotunda karıştırın. Karışımı streç yardımıyla rulo yapın, soğutucuda 1 saat dinlendirin. Minik diskler halinde kestiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 175 derece fırında renk alıncaya kadar pişirin.
Mascarpone bavaruaz
Yaprak jelatini buzlu suda yumuşatın. Yumurta sarısı ile toz şekeri bembeyaz oluncaya kadar çırpın. Sos tenceresinde sütü kaynatın. Kaynamış sütü yumurta karışımının üstüne çırparak ekleyin. Tüm karışımı sos tenceresinde hafif katılaşıncaya kadar pişirin. Yumuşamış jelatini ateşten aldığınız karışıma yedirin. Süzgeçten geçirip oda sıcaklığına getirin.
Kremayı kabarana kadar çırpın. Mascarpone ile toz şekeri çırpın. 3 karışımı spatula ile alttan üste doğru katlayarak birbirine yedirin. Bavaruazı yarım daire şeklindeki mini silikon kalıplarda dondurun.
Meyve sos
Meyveleri şeker ile pişirin ve süzün. Kurabiye disklerine önce donmuş bavaruazı ardından meyve sosunu yerleştirerek servis edin.
Türk kahveli tart tarifi için tıklayın