Alfajor Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alfajor, Güney Amerika kökenli ülkelerde yaygın olarak tüketilen bir tatlı atıştırmalıktır. İki ince kurabiye tabakası arasına genellikle karamel, çikolata kreması veya reçel gibi tatlı dolgular konularak yapılan bir tür sandviç kurabiyedir. Alfajor tarifi için detaylara geçebiliriz.

Snickerdoodle tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Alfajor kaç kaloridir?

Bir porsiyon Alfajor 320 kaloridir.

Alfajor Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Arası için;

Üzeri için;

Hamuru açmak için;

Alfajor Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kurabiye için öncelikle tüm kuru malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve orta kısmını açarak sıvı malzemeleri ekleyin.
  2. Hamuru elinizle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamuru 15 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlenmiş hamuru nişasta yardımıyla tezgah üzerinde yaklaşık ½ cm kalınlığında açın ve kalıp kullanarak yuvarlaklar kesin.
  5. Yağlı kağıt serili bir tepsiye kesilmiş hamurları aralarında boşluk bırakacak şekilde yerleştirin ve önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 11 dakika pişirin.
  6. Pişen ve soğuyan kurabiyeleri ters çevirin.
  7. Her bir kurabiyenin içine bir çay kaşığı süt karamelini sürün ve ikinci kurabiyeyi üzerine kapatın.
  8. Kenarlarını hindistancevizi tozu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
  Servis Önerisi
  • Alfajor kurabiyeleri vanilyalı veya çikolatalı dondurma ile birlikte servis edin. Dondurma, alfajor kurabiyeleri tatlı ve karamel dolgusunu mükemmel şekilde tamamlayacaktır.
  • Servis tabağına yerleştirdiğiniz alfajor kurabiyelerin üzerine hafifçe pudra şekeri serpin. Ardından kakao tozuyla ya da ince rendelenmiş çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
  • Bir fincan çay veya kahve ile birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru nişasta yardımıyla tezgah üzerinde eşit kalınlıkta açın. Bu, kurabiyelerin pişerken eşit şekilde pişmesini sağlar.
  • Kurabiyeleri fırında pişirirken tam olarak tarifte belirtilen süreye dikkat edilmelidir. Kurabiyeler, altın rengini alıp hafifçe kızardıklarında çıkarılmalıdır. Aşırı pişirmek kurabiyelerin kurumasına ve sertleşmesine neden olacaktır.

Tarif Kategorileri

Pratik Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Babaanne kurabiyesi
Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye