Unları, şeker, vanilya, tarçın ve mayayı bir kapta harmanlayın. Süt, 60 gr tereyağı, yumurta ve pekmezi ekleyip 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Küçük bir kasede esmer şeker, çikolata, kuru üzüm ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 25 cmx50 cm ölçülerinde açın. Karışımı hamurun üzerine yayıp kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını keserek ruloyu yağlanmış baton kek kalıbına yerleştirin. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın. Fırını 185 dereceye ayarlayın. Tereyağını fırçayla hamurun üzerine sürün ve 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 20 dakika soğumaya bırakın. Kalıptan çıkartarak ızgara teli üzerine alın ve tamamen soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.