Pekan cevizlerini fırında ya da
ocak üzerinde yakmadan 10
dakika kavurun. Daha sonra
bıçak yardımıyla ufak parçalara
bölün. Maya ile balı karıştırıp
10 dakika bekletin.
Zeytinyağını ilave edin. Un, tuz
ve kavrulmuş cevizleri karıştırıp,
azar azar mayalı karışıma
ekleyerek karıştırın. Hamuru
10 dakika kadar yoğurun. Yoğururken
biraz un ilave edebilirsiniz.
Hamuru içi yağlanmış
bir kaba hamuru alın ve üzerini
streç filmle sıkıca kapatıp
yaklaşık bir saat ılık ortamda
dinlendirin. Mayalanan hamuru
unlanmış tezgahın üzerinde
hafifçe yoğurarak havasını
alın. Hamura şekil verip yağlı
kağıt serili fırın tepsisine alın.
Üzerini nemli bir bezle kapatıp
fırının içinde bir saat daha dinlendirin.
Fırının alt kısmına bir
tas kaynar su koyun. Ekmeğinizi
230 dereceye ayarlı fırında
bir saat pişirin. Bir saat dinlendirip
servis yapın.