Nohutlu Ve Biberiyeli Ekmek
Selin Hıdır
527 Tarif       0 Takipçi
Nohutlu ve Biberiyeli ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sahur sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak nohutlu ve biberiyeli ekmek, yüksek lif ve protein içeriğiyle sizi uzun süre tok tutar. Mis gibi biberiye kokusu ve yumuşacık dokusuyla her lokmada doyurucu bir tat sunan bu ekmek, sahur için hem pratik hem de besleyici bir alternatif. İşte nohutlu ve biberiyeli ekmeğin yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Kakuleli Bulgurlu Ekmek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Nohutlu ve Biberiyeli ekmek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Nohutlu ve Biberiyeli ekmek 150 kaloridir.

Nohutlu Ve Biberiyeli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri İçin:

Nohutlu Ve Biberiyeli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütü veya suyu bir kaba alın. İçine şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın. 5-10 dakika köpüklenmesini bekleyin.
  2. Unu geniş bir kaba alın. Tuz, püre haline getirilmiş nohut ve biberiyeyi ekleyin. Ortasını açıp mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin.
  3. Hamuru yoğururken kıvamına göre gerekirse azar azar su ekleyin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurun üzerini streç film veya temiz bir bezle örtüp 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru hafifçe yoğurun ve yağlı kağıt serili yuvarlak borcama alın. Üzerine biberiye dalları ve biraz deniz tuzu serpin.
  6. Şekil verdiğiniz hamuru 30 dakika daha dinlendirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan nohutlu ve biberiyeli ekmeğin üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin ve ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında beyaz peynir, zeytin ve domates ile hafif ama doyurucu bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • Üzerine avokado ezmesi veya labne sürerek sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.
  • Mercimek, ezogelin veya sebze çorbalarıyla mükemmel uyum sağlar.
  • Hafif ısıtıp üzerine zeytinyağı gezdirerek, yanında yoğurtlu dip soslarla tüketebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru yoğurduktan sonra en az 1 saat mayalandırmaya dikkat edin. İkinci mayalandırmayı da ihmal etmeyin.
  • Pişirmeden önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve fırına dayanıklı bir kapla su koyarak nemli bir ortam oluşturun.
  • Biberiyeyi eklerken yanına kekik veya sarımsak tozu ekleyerek lezzeti derinleştirebilirsiniz.
  • Tam buğday unu kullanarak lif oranını artırabilirsiniz.
  • Ekmek tamamen soğuduktan sonra hava almayan bir torbada saklayın. Eğer uzun süre dayanmasını istiyorsanız dilimleyip buzlukta saklayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Ekmek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Glutensiz Mercimek Ekmeği
Cevizli Mısır Ekmeği
TikTok'un Meşhur Unsuz Tahinli Ekmeği
Kaiser roll
Air Fryer'da Sarımsaklı Ekmek
Langos