Muzlu Ve Kuruyemişli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muzlu Ve Kuruyemişli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Muzlu Ve Kuruyemişli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 175 derecede ısıtın. Dikdörtgen şekilli bir kek kalıbının içini yağlayıp un serpin. Tereyağı ve peyniri bir kasede mikserle çırpın. Şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyin. Muzu püre yapıp ilave edin. Vanilya esansını ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve karbonatı ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Ufalanmış ceviz, şeker ve tarçını biri kasede karıştırın. Hamurun yarısını kalıba doldurun. Üzerine cevizli harcı serpip kalan hamuru ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Avakadolu ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek