Mayayı ve toz şekeri ılık süte ekleyip karıştırarak
eritin. Mutfak robotunun içine un ve tuzu
eleyin. Sütü ekleyin ve karıştırın. Hamur toparlanmaya
başladığında küçük küplere bölünmüş
tereyağını ekleyin. Tereyağı hamura iyice
karıştığında robotu durdurup hamuru tezgaha
alın. Hafif unlanmış zeminde pürüzsüz bir hamur
elde edene kadar yoğurun. Derin ve büyük
bir kaseyi yağlayın ve hamuru içine alın.
Ilık bir ortamda yaklaşık 1 saat mayalanması
için bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Mayalanan
hamurdan parçalar koparıp 20-25 cm
uzunluğunda silindirler yapın. Uçlarını çapraz
gelecek şekilde birleştirin. Daha sonra bir
ucunu deliğin altından, diğer ucunu deliğin üstünden
geçirip her iki ucu aşağıda birleştirin.
Tepsiye aralıklı dizin ve kurumaması için bezle
örtün. 10 dakika bekletin. Ekmeklerin hafif
nemli ve dışlarının çıtır olması için fırına 5-6
adet buz küpünü yerleştirin. Tepsiyi fırına yerleştirin.
Ekmeklerin üzeri pembeleşene kadar
15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.