SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Ekmek Tarifleri
Mantarlı Kanepe
Mantarlı Kanepe
Güncelleme tarihi:
20 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Kanepe Tarifi İçin
Malzemeler
8 dilim tost ekmeği
200 gr mantar
1 soğan
2-3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı kekik
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Mantarlı Kanepe
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ekmek dilimlerinin kenarındaki kabuklu kısımlarını bıçakla kesip alın.
Her iki tarafını tereyağı ile yağlayın. Ekmekleri dörde kesip küçük kareler elde edin. Fırın ızgarada iki tarafını da kızartın.
Soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve mantarları orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın.
Ekmek dilimlerinin üzerine hazırladığınız karışımı paylaştırın.
Üzerine parmesan peyniri serpip peynirler eriyene kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Mantarlı Tarifler
Davet Yemekleri
Benzer Tarifler
Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Avakadolu ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek