Mantarlı Ekmek Dilimleri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ekmek Dilimleri Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Mantarlı Ekmek Dilimleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tost ekmeklerinin kabuklarını keserek çıkarın. 1 kaşık margarini tavada eritip ekmek dilimlerini ilave edin ve iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
  2. Mantarları temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencerede 1 kaşık margarini eritip tavuk suyu, tuz ve limon suyunu ekleyin.
  3. Mantarları ilave edip 5-6 dakika haşlayın ve ateşten alın. Mantarları, haşlama suyunun içinden kevgirle alıp ayrı bir kapta bekletin.
  4. Sosu hazırlamak için; yumurta sarılarını büyük bir kasede çırpın. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerede margarini eritin.
  5. Unu ekleyip 3-4 dakika kavurun. Mantarları haşladığınız suyun 2 bardak kadarını ilave edip karıştırın.
  6. Koyulaşmaya başlayınca, sürekli çırparak yumurtalı karışımı ekleyin. Boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  7. Hazırladığınız sosa mantarları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ateşten alıp kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın. Kırmızı tozbiber serpip sıcak veya ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dİlerseniz, mantarlı ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Avakadolu ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek