Közlenmiş Kestaneli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Közlenmiş Kestaneli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Közlenmiş Kestaneli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kestanelerin üzerine çizik atıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca kabuklarını soyup iri doğrayın. Maya, muskat rendesi, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı ekmek ununu geniş bir kapta karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde su, süt, bal ve tereyağını karıştırarak hafif ısıtın. Sıvı karışımla kuru karışımı karıştırıp bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Yumurta, doğradığınız kestaneler ve kalan unu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alarak yoğurup üzerini streç filme sarın ve 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alıp iki eşit bezeye ayırın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine bıçakla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

TikTok'un Meşhur Unsuz Tahinli Ekmeği
Kaiser roll
Air Fryer'da Sarımsaklı Ekmek
Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek