Kavanozda Pestolu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavanozda Pestolu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Pesto sos için

Kavanozda Pestolu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için maya ve balı bir kasede 120 ml ılık suyla karıştırın ve karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın. Kalan su, un, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini bezle örtün ve hamuru hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın. Pesto sos için dolmalık fıstık, sarımsak ve fesleğen yapraklarını ince ince doğrayıp parmesan peyniri ve zeytinyağıyla karıştırın. Bir miktar hamuru 500 ml’lik 4 adet fırına dayanıklı kavanoza paylaştırın. Üzerine pesto sos ekleyin. Kavanozları bu şekilde en son katman hamur olacak şekilde doldurun. Ekmekleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

TikTok'un Meşhur Unsuz Tahinli Ekmeği
Kaiser roll
Air Fryer'da Sarımsaklı Ekmek
Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek