Helezon Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Helezon Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Helezon Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı 1.5 su bardağı ılık suda eritin. Unu derin bir kaba alın. Üzerine peyniri, şekeri ve tuzu serpin. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Ele biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar su ilave edin. Hamuru toparlayıp üzerine nemli bir bezle örtün. Yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamurdan 7-8 beze yapın. Tezgaha un serpip bezelere uzun çubuk şekli verip helezon şeklinde kıvırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirip 30 dakika daha mayalandırın. Keskin ve temiz bir makasla hamurun üzerine kesikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

TikTok'un Meşhur Unsuz Tahinli Ekmeği
Kaiser roll
Air Fryer'da Sarımsaklı Ekmek
Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek