İngiltere'nin geleneksel yemeği haline gelen rozbif, dünyanın en meşhur yemeklerinden biridir. Kızartılmış et ve sebzelerle birlikte hazırlanan bu besin, protein bakımından oldukça zengindir. Kas ve kemik gelişimine katkı sağladığı için, kemik erimesi riskini düşürmesiyle bilinir. Ana malzemeleri rozbif, ekmek ve sebze karışımıdır. İsteğe göre atıştırmalık veya ana yemek olarak servis edilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, İngiliz usulü ekmek üzeri rozbif ve ev yapımı cips nasıl yapılır gelin birlikte görelim.
İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındıran et yemekleri, sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Dana eti ile hazırlanan yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, rosto tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Sos için
Cips için
Ekmek Üzeri Rozbif ve Ev Yapımı Cipsin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Ekmek Üzeri Rozbif ve Ev Yapımı Cips Kaç Kaloridir?
Ekmek üzeri rozbifin bir porsiyonu 170, ev yapımı cipsin porsiyonu ise yaklaşık 100 kaloridir. Potasyum ve demir bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.