Malzemeler
Üzeri için
3 su bardağı unu çukur bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırın. Sütü ve suyu azar azar ekleyip ele az yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun (gerekli olursa un ilavesi yapabilirsiniz). Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika ılık bir ortamda dinlendirin. Bitter çikolatayı ince kıyın. Hamuru tezgaha alın. Üzerine çok az un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Çikolatayı her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine esmer şeker serpip tepside 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyin. Servis yapın.
Not: Ertesi güne kalan ekmekleri mikrodalga fırın veya önceden ısıtılmış fırında çok az bekletirseniz ilk günkü tazeliğine kavuşur. Ekmeğinizin daha yumuşak olmasını isterseniz ısıya dayanıklı bir cam kaba sıcak su koyup tepsinin bir kenarına yerleştirin. Ekmeğiniz fırında pişerken sıcak suyun buharı ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.