- Baharatı 1 kahve fincanı zeytinyağında en az altı saat kadar bekletin.
- Suyun yarısı ile mayayı bir kapta eritin. Un,mayalı su, kalan su (125 ml) ve zeytinyağında bekletilmiş baharatı ilave edin.
- 15 dakika kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp folyoya sarın. Oda ısısında 1.5 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yanyana (çiçek şeklinde) dizin.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin. Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin.
- Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynar su ekleyin. Yarım saat pişirin.
- Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak, ev yapımı çavdar ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.