Ayvalı Biscotti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Biscotti Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Biscotti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Ayvaları tavaya alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Yumurtaları ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve karbonatı ilave edip karıştırın. Antep fıstığını, bademi ve son olarak ayvayı da ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp rulo şekli verin. Aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp verev şeklinde dilimleyin. Tekrar tepsiye dizin. 150 derecede 10 dakika daha pişirin. Dinlendirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Avakadolu ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek