Avakadolu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Avokadolu ekmek, son derece pratik ve hızlıca hazırlanabilen bir tarif olarak bilinir. Diğer ekmeklerden farklı olarak, tereyağı veya sıvıyağ yerine avokado kullanılması ve ek olarak şekerin eklenmesiyle öne çıkar. Bu ekmek, kahvaltıda veya atıştırmalık olarak sandviçlerde rahatlıkla tüketilebilir. Tatlı bir Avokadolu ekmek için detaylara geçelim.

İtalya'nın meşhur zeytinyağlı ekmeği olan Kuru Domatesli Zahterli Foccacia tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon avakadolu ekmek kaç kaloridir? 

Bir porsiyon avakadolu ekmek 195 kaloridir.

Avakadolu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Avakadolu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu derin bir kapta karıştırın
  2.  Avokadoyu geniş bir kapta limon suyuyla iyice ezin. Şeker, vanilya ve yumurtayı ekleyin ve iyice çırpın.
  3. Un karışımını ekleyin ve karışana kadar karıştırın.
  4. Hamuru yağladığınız kalıba dökün. 
  5. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında üstü kızarana kadar  ve ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar 45 ila 55 dakika pişirin.
  6. Tavada 10 dakika soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkarın.
  Servis Önerisi
  • Lezzetli bir dokunuş için hamura bir bardak çikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ekmek dilimlerini tekrar ısıtmak için bir dilim avokado ekmeğini ekmek kızartma makinesinde ısıtabilirsiniz. Bu işlem, ekmeği nemlendirir ve lezzetli bir aroma kazandırır.
  •  Eğer avokadolarınız henüz olgunlaşmamışsa, olgunlaşma sürecini hızlandırmak için bir gece boyunca bir muz veya elma ile birlikte kağıt torbada saklayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği