Yoğurtlu Sakızlı Tavuk
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı döneminden bu yana yapılan sakızlı tavuk yemeği, damla sakızı ve tavuğun mükemmel uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Lezzeti ile büyüleyen yoğurtlu sakızlı tavuk yemeği için malzemeleriniz hazırsa yemeğin detayları aşağıda. 

Tavuklu alternatif lezzetler arıyorsanız tavuklu patates yemeği ve pipian soslu tavuk tariflerine göz atabilirsiniz. 

Yoğurtlu Sakızlı Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Servis için:

Yoğurtlu Sakızlı Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk iyice temizlenir ve tencereye konur. Su, soğan, sarımsak, tuz karabiber ve 2 adet sakız eklenir, pişirilir.
  2. Pişen tavuk kendi suyunda soğutulur, kemikleri ve derisi ayıklanır. 
  3. Tavuk iri parçalar halinde bölünür. 
  4. Yoğurt ve un iyice karıştırılır ve tavuk suyu ile sulandırılır, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Kaynatmamaya dikkat edin yoksa yoğurt kesilir. 
  5. İri tavuk parçaları eklenerek kısık ateşte sos ve tavuk iç içe geçene kadar birkaç dakika daha pişirilir. 
  6. Servis tabağına alınır. Tereyağı kızdırılır içine damla sakızı eklenir ve yemeğin üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Tarifler Osmanlı Mutfağı Tavuk Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu