Tavuklu Yeşil Erik Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Yeşil Erik Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Yeşil Erik Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuklu yeşil erik kebabı için malzemeleriniz hazırsa başlayabiliriz.

  1. Tencereyi ocağın üzerine alıp ısıtın. Yağın yarısı ile birlikte tavuk etlerini ve defne yaprağını ilave edin. 10 dakika boyunca kavurun. 
  2. Doğranmış soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. 
  3. Doğranmış biberleri, salçaları, kuru kekiği, toz şekeri ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yüksek ateşte, 3-4 dakika pişirin. En son tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. 
  4. Tavuk etli karışımı fırın tepsisine yayın. Üzerine yeşil erikleri, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ve kiraz domatesleri ekleyin. En son üzerine küçük tereyağı parçalarını serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yarım saat pişirip sıcak servis yapın.

    Farklı bir tat kırma tavuk kebabı tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu