Dünya mutfağında bilinen bazı lezzetlerin aslında Türk mutfağında da çok benzer karşılıkları vardır. Tavuklu Wrap aslında bu tür bir tarif. Çünkü özü itibarıyla tavuk dürüme benzeyen bir lezzet. Bu makalade tavuk wrap tarifi nasıl yapılır? sorusu ışığında tarifin malzemeleri ve yapılış aşamalarına bakıyoruz.
Tavuk Wrap tarifinin fotoğrafını görünce muhtemelen size tavuk dürümü hatırlatacaktır. Çünkü aslında aynı mantıkla yapılır. Öncelikle 'wrap' nedir, buna bakalım.
Wrap terimi Oxford sözlüğünde göre aslında 'sarmak'tan geliyor. Ancak kelime kökeni tartışmalı, yani ilk nerede ortaya çıktığını bulmak biraz zor olabilir. Yemek tarifi olarak wrap ise tavuk, et ve çeşitli dolguların tortilla ekmeğine sarılarak yapılmasıyla oluşan bir tarifi ifade ediyor. Yani Türk mutfak kültüründeki lavaşla yapılan dürümleri andıran bir tarif.
İlk wrap tarifinin nerede ortaya çıktığını bulmak zor. Bazı kaynaklara göre herhangi bir coğrafyada herhangi bir köy ya da yolculuk sırasında bulunmuş olabilir ve tarihi Orta Çağa kadar uzanabilir. Çünkü wrap da ya da muadili lavaş dürüm de aslında çalışma ya da yolculuk kültürüyle ilgili olabilir. Çünkü tek elle tutularak çabuk yenebilen bir formül ve bu anlamıyla ideal bir tarifi işaret ediyor.
Bazı kaynaklar tarifi İtalya, bazı kaynaklar Meksika ile özdeşletiriyor. Bazı kaynaklar ise Büyük İskender dönemine kadar izini sürüyor.
Akdeniz coğrafyası, Orta Doğu, Meksika, Güney Asya'daki insanlar çok eski yıllardan beri dürüm yiyorlar. ABD'de sandviç wrap'ın popüler olması ise 1980'lere dayanıyor. Tortillalı ilk sandviçi Boby Valentin'nin bulduğu ve bu nedenle 'wrap'ı icat ettiği öne sürülüyor.
Bugün İtalyan tavuk wrap tarifinde tortilla arasında közlenmiş kırmızı biber, roka, zeytin, domates ve provolon peyniri gibi malzemeler kullanılıyor ve pratik öğle yemekleri için tercih ediliyor.
Peki, tavuk wrap tarifi nasıl yapılır? İşte tavuk wrap tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...