Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsim sebzesi Brüksel lahanasıyla hazırlanan şahane bir tavuk yemeği lezzetine buyurun. Bazı kanser türlerine karşı olumlu etkileri olan Brüksel lahanasını, tavuk göğsü, arpacık soğan ve farklı baharatlarla birleştirerek hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Diyet listeleri için de uygun olan bu yemek, protein bakımından oldukça zengindir.

Antrikotlu brüksel lahanası dizmesi ve zerdeçallı zeytinyağlı brüksel lahanası tarifine de göz atın.

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk göğüs etini yıkayıp süzün ve bir kenarda bekletin. Brüksel lahanalarının en üst kabuklarını soyarak yıkayın.
  2. Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini de soyup temizledikten sonra yıkayın.
  3. Tüm sebzeleri ve tavuk etini derin bir karıştırma kabına alın. Tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın.
  4. Ardından domates sosunu (veya biber salçasını), domates salçasını ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Daha sonra fırın kabına veya güveç tencereye aktarın. Üzerine suyu gezdirin ve önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında suyunu çekip, tavuk ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  6. Fırından alarak 5 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri Hafif Yemekler Tencere Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu