Tavuklu Siron
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen siron, kurutulmuş yufkanın su ile açılmasıyla hazırlanır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen siron, genellikle tavuklu versiyonu ile sunulur. Bir mantı çeşidi olarak da bilinen tavuklu siron, yufkanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanır. Özellikle Karadeniz'de sık sık tüketilen bir yemektir. Hazırlanan tavuklu siron, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, 2018 yılında coğrafi işaret alan tavuklu siron tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Tavuklu Siron Kaç Kalori?

Alternatif olarak pelmeni, Sinop mantısı ve yağ mantısı tarifine de göz atın.

Tavuklu Siron Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Tavuklu Siron

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkaları açarak iki uçtan rulo yapamaya başlayın. İki parmak kalınlığında yufkaları rulo halde kesin. 
  2. Kestiğiniz yufkaları dik şekilde fırın tepsisine dizin. 
  3. 180 derece fırında yufkalar renk alana kadar pişirin. 
  4. Bu sırada tavuk göğsünü bir tencerede tuz ile birlikte haşlayın. 
  5. Yufkaların üzerine haşlanan tavuğun suyu dökün ve yumuşatın. 
  6. Tavuk göğsünü didikleyerek 1 yemek kaşığı yağda kavurun. 
  7. Islanmış yufkaların üzerine tavukları koyun. 
  8. Ayrı bir tavada sos için olan bütün malzemeleri karıştırarak pişirin. 
  9. Yoğurt içine iki diş sarımsağı ezin ve karıştırın. 
  10. Tavuğun üzerine yoğurt ve sos dökün. 
  11. 2 yemek kaşığı yağı kızdırarak üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Fırını önceden ısıtarak her tarafının eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız yufkaların günlük olmasına özen gösterin.
  • Eğer sironları tam kızarmadan fırından çıkarırsanız, yemek hamur gibi olacaktır.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Mantı Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Panang curry
Chicken Pinchitos
Tavuk Stroganoff
Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo