Tavuklu Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan tavuklu pilav, aynı zamanda halk arasında 'mevlit pilavı' olarak da bilinir. Haşlanmış tavuğun ince ince didiklenmesiyle hazırlanan bu yemek, hem lezzeti, hem de doyuruculuğu ile sık sık tercih edilir. Seyyar satıcılar tarafından sokaklarda satılan ve yaygın olarak görülen bu pilav, aynı zamanda mısır ve nohut gibi farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Malzemeler hazırsa, yemeye doyamayacağınız tavuklu pilav tarifi için detaylara geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla sade pirinç pilavını denemeyi unutmayın.

Tavuklu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın. 
  2. Ardından tencereye alıp suda haşlayın. Tavuğun pişmesine yakın, üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  3. Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Pirinci tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun.
  4. Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. 
  5. Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin, pilavın üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dilerseniz, tavuklu pilava 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz. 
  • Tane tane bir pilav istiyorsanız, pirinçleri yağda 5 dakika kavurun. 
  • Pilav demlenirken fazla su ile lapa olmaması için üzerine bir bez örtmeyi unutmayın. 
  • Tavuğu haşladıktan sonra, fazla suyunu süzerek kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Tavuk suyunu hem pilavınızda, hem de sevdiğiniz diğer tariflerde kullanabilirsiniz.
  • Karabiber pilava çok yakışacaktır, servis ederken ekleyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Pilav Tarifleri Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu