Tavuklu Patlıcan Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan yaz aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi. Bu lezzeti genellikle zeytinyağlı patlıcan patlıcan kebabı ya da hünkar beğendi olarak tüketiriz. Her türlüsü lezzetli olan patlıcanı bir de tavuklu patlıcan yemeği olarak deneyin. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler


Tavuklu Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğrandıktan sonra acı tadı gitsin diye tuzlu su içerisine koyulur. 
  2. Yağ tencereye alınır ve ısındığında tavuklar eklenerek kavrulmaya başlanır.
  3. Yemeklik doğranan soğan, sarımsak ve ince doğranmış biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir.  
  4. Renk almaya başladıklarında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  5. Küp küp doğranan domates ve sudan çıkartılan patlıcanlar eklenerek tencerede bütün malzemeler harmanlanır. 
  6. Baharatlar ve 2 su bardağı su eklenerek kapağı kapalı pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Sulu Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu