Tavuklu Patates Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

'Akşam ne yemek yapsam?' diyenlerin kurtarıcısı niteliğinde olan tavuklu patates yemeği, kuşbaşı tavuk eti, patates, domates salçası, biber salçası ve zeytinyağı ile hazırlanır. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu yemek, protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, tavuklu patates yemeği tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Tavuklu Patates Yemeği Kaç Kalori?

Tavuk ve patatesin uyumunu sevenler için, fırında patatesli tavuk eti tarifini buraya bırakıyoruz.

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Patates Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar yemeklik doğranır.
  2. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısınınca yemeklik doğranan soğanlar ve ezilmiş sarımsak tencereye eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. 
  3. Kavrulan soğana salçalar eklenir ve kokusu çıkan kadar kavrulur.
  4. Tavuklar eklenir ve suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
  5. Patatesler yıkanır kabukları soyulur ve bir patates aşağı yukarı 6 eşit parçaya bölünür.
  6. Patateslerde tencereye eklenir, baharatlarda koyulduktan sonra patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Tavuk Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu