Tavuklu Kış Sebzeleri Güveci
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuklu Kış Sebzeleri Güveci Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Kış Sebzeleri Güveci

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizlerin kabuğunu soyup ceviz büyüklüğünde doğrayın. Diğer hazırlıkları yapana kadar limonlu suda bekletin. Havucun kabuğunu kazıyıp halka halka doğrayın. Pazı yapraklarının damarlı kısımlarını kesip atın, kalan yaprakları irice doğrayın. Pırasaları halka halka doğrayın. Soğanları ince kıyın.
  2. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp zerdeçalla birlikte kuşbaşı tavuk etlerini kavurun.
  3. Soğanı ve pırasaları ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Kerevizi, havuçları, kurutulmuş domatesi, pazı yapraklarını, tuzu ve karabiberi ekleyin. Portakal suyunu ve 1 bardak suyu dökün. 5 dakika yüksek ateşte kaynattıktan sonra ateşi iyice kısın.
  4. Sebzeler yumuşayınca kalan zeytinyağını dökün, kıyılmış maydanozu serpin. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu