Mersin'in yöresel lezzeti olan tavuk tantuni, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İnce lavaşa sarılarak satılan tantuni, genellikle kırmızı et ya da tavuk ile yapılmaktadır. Daha pratik versiyon olarak kıyma da kullanılabilir. Tantuninin en önemli özelliği kullanılan etin küçük parçalar halinde doğranmasıdır. Aynı zamanda baharat çeşitleri ile zenginleştirilen isteğe göre sacda veya tavada pişirilebilir. Yaklaşık 30-40 dakika da hazırlayabileceğiniz bu lezzeti mutfaklarınıza getiriyoruz. Hem ekonomik, hem de pratik bir şekilde sunulan tavuk tantuni nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı tavuk tantuni tarifi için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon Tavuk Tantuni Kaç Kalori?
Etli versiyonu için nefis etli tantuni tarifine göz atabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz sokak lezzetleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı kokoreç, tavuklu nohutlu pilav ve balık ekmek tarifini deneyebilirsiniz.
Salata için;
Tavuk için;
Tavuk tantuniyi kıl biber turşusu, antep salatası veya şalgam ile birlikte sunabilirsiniz.